Thursday, December 27, 2007

Kott ja klotsid / Bag and blocks

Natuke nalja: kingitakse ikka kommikotte ja meigikotte. Mina valmistasin kingiks supikoti. Peale kirjutasin masina abil supi retsepti ja kaunistasin paelte ja tikanditega. Sisse sai siis mõningaid supi koostisosi pandud.
A little joke: this is a soup-bag for a gift. On front of the bag I write receipt of soup. Inside of bag I put some ingredients of soup.
Palun, andke nõu!!!
Leidsime pööningult 4 sellist puidust hammasratast. Tahaks teha nende abil mingisugust seinakaunistust aga mõte on kinni jooksnud, mitte ei tule miskit pähe. Äkki mingisuguse rahvusliku vöö abil need ühendada?
Please, give me advice!!!
We find from attic four such a cogwheel made from wood. I want to do something nice with those thing. To hanging on the wall, picture, decoration. But I dont have a one little idea for that. How?

10 comments:

doni said...

I would use the cogwheels in a wall quilt. Maybe of a watch with the cog wheels meshed together??

kaaren said...

Hammasrattad on ilmselt m6ne k2sit88masina osad. Puiduga sobib naturaalne textiil.
Supikott oli lahe:)

Kangaklubi said...

Hammasrattaid 4 tükki ja peopesast veidi suuremad? Need on ju tekiteppimisraami omad, kas teisi osi pole (x-kujulised lauakõrgused otsad ja 2 tekipikkust tugevat latti)?
Omal niii kenad lapitekid... need rattad sobiksid Sulle talismaniks tõesti hästi. Kõlapaelaga ei taha kokku siduda ja suure naela otsa riputada?
-Mesimamps

Ise Hakanud Lillekasvataja said...

Ma olen mingit sarnast mõtet haudunud küll aga ma ei oska teha neid vöid ja kõlapaelu. Otsisin küll netist inffio selleks aga sobivat ei miskit.
Muideks, sul võib õigus olla, need on vist jah need rattad, mida sa arvad. Aga oskad sa äkki juhatada, kust sellise masina kasutusõpetust võiks leida?

Anonymous said...

Kõlapaelte kohta vahetame infot Isetegija foorumis ÜLDISED KÄSITÖÖTEEMAD - Käsitöö läbi aegade Eestis ja mujal - Vööd
ja Kõladega kooskudumine.
Vaatasin korraks oma vanade Käsitööalbumite hunnikut ja vedas - esimene ettejuhtuv, nr 19 aastast 1984 - pilte kui palju. Kannata natuke, kohe toon poiste toast skänneri ära... seniks vaata http://www.youtube.com/results?search_query=tablet+weaving

Anonymous said...

See pole masin, lihtsalt raam on.
Kas osad on olemas? Seletada on raske, mul maakodus aidas on selline kokku pandud, ainult ma ei tea millal pilti teha saan, palju kodinaid jääb ka ette. Tööd pole sellega ise teinud, ainult nägin kui väike olin.
Sellega on umbes nii nagu minu õndsa papsi jutu järgi vanasti talvel järve pealt kahemehesaega jääd varuti - üks alt ja teine pealt.
Tõsiselt rääkides tuleb teki alumine riie põhimõtteliselt mingite nööridega külgepidi raami lati külge pingutada (keegi oli meil vanad kirivööd servapidi külglattide külge naelutanud - ju siis tekiriide serv selle külge traageldati, et ilus sirge jääks).
Hammasrattad on lattide otstes väljaspool ja mingid pöörad takistavad neid järele andmast (kui rattad ikka õiget pidi paned).
Keerad siis latti, et alusriie selle ümber kerib nagu telgedel lõim ümber poomi ja teise serva kinnitad teise lati külge. Saad nagu riidest laua. Edasi lähened asjale juba loovalt ja küllap saad imeliste tepingutega hakkama.
OK, vaatan nüüd et saan selle kõlade värgi Sulle skännitud.

- Mesimamps
p.s. Kas kellelgi Isetegijatest mitte ei olnud mingeid tekiteppimise pilte blogis?

Anonymous said...

Kõlavöö õpetus Käsitööalbumist nr 19 tõmba siit:
http://www.2shared.com/file/2682405/8734120a/k6laopetus001.html
http://www.2shared.com/file/2682406/1e3d43b0/k6laopetus002.html

Kõike head!
-Mesimamps

Anonymous said...

Supikott on super lahe idee!

Nettie said...

What about a mobile? You attach them with fishing line (strong, invisible thread) to wires and hand this from the ceiling. you know what i mean? You could paint them different colors to make them stand out.

Nettie said...

sorry, i meant: "hang" this from the ceiling.