Wednesday, November 11, 2009

Minu lemmikud kudumisenipid 1.


Panen siia kirja oma lemmikud kudumise nipid, et kui järgmise kudumishooajani läheb äkki jälle oma 15 aastat, siis on siit hea vaadata ja meelde tuletada.
Esimene nipp (ehk kude) on hästi lihtne.
Vardal oleks soovitav paaris arv silmi. Esimese silma tõstad vasakvõttega maha, teise kood parempidi. Jne. Tagasikudumine on täpselt sama. Jääb väga mõnus pehme elastne kude, sobib hästi kinnastele randmeiks jne sooniku asemel ühesõnaga. Nii eest kui tagant näeb ta täpselt ühtmoodi välja:

Tõmbasin siin varrast pisut välja ja on ilusasti näha, et sellisel lihtsal viisil tekib kahekordne kude. Ise plaanin sellest jupist lõppude lõpuks oma pisipojale mütsi tekitada.


Ah jaa, lõng, mida kasutan on 100% villa, mingi Karnaluksi lõng, ostetud Lipi-lapi ärist Paides. Väga pehme ja mõnus jääb. Varraste suurust kahjuks ei oska öelda aga tsipa suuremad oleks võinud olla küll.
Aa ja siis veel see asi, et ma võin küll eksida aga seda kudet vist nimetatakse mingisuguseks patentkoeks. A võib-olla ma eksin ses asjas, olen selline hooajaline kuduja.

4 comments:

Egater said...

See on kahekordne kude. Patent on veidi soonikkoe moodi ehk siis selline http://www.isetegija.net/index.php?ind=blog&op=home&idu=840&singlepost=26434

Ise Hakanud Lillekasvataja said...

Selge.
Sealt kust mina tolle kudumisnipi õppisin, polnud tolle nimetuse kohta ei A-d ega B-d. Aga hea on teada

Köögikata said...

Mina tean, et tema nimeks on kahekordne patent :oP
Nii lihtne ja ilus kude, et suutsin oma mehegi selles koes lapsele salli kuduma panna. Ta meil pahempidist silmust kududa ei oska ja esimene, ripskoes sall polnud sugugi nii ilus, kui see teine, patentkoes. :o)

isehakanud lillekasvataja said...

Mees hakkas kuduma?!?! Tubli saavutus!