Saturday, January 10, 2009

Paeltega masin-tikitud kardinad / Curtains with ribbon-embroidery

Kõigepealt kavand:Kardina pikkust võib muidugi muuta. 
Materjaliks valge, igal juhul hele linase-puuvillase segu, peale õmmeldud peenikesed paelad. Kunagi ammu tegin sellise mustade paeltega, jäi väga effektne ja stiilselt mõnus. Võiks arvata, et musta ja valge kombinatsioon on kuidagi liiga konkreetne, aga sellisel kujul ei ole. Kahjuks pole mul ühtegi head fotot tollest kardinast. Sestap tegin proovilapi värviliste paeltega ja pildistasin teda erinevatel taustadel. Saab üsna hea ettekujutuse. Esiteks tumedal taustal:
Siis heledal taustal, voltisin ka teda pisut aga see ei anna praegu effekti, kasutasin proovilapiks tavalist linast riiet.
Riputasin korraks akna ette:
Ja selline jääb ta teiselt poolt. Tumedamad paelad kumavad pisut läbi ja jääb muidugi täiesti sirge, ma ei teagi, miks seal need mõhnad on, proovin uue foto teha.
Kardina servadesse ja allaäärde õmblen samuti paela, see võib ka valge olla, miks mitte. Või must.
Ja siin on kanganäidised, mis sellisele kavandile ilusasti sobivad. Mustriga ja ilma. Enamik neid üsna ühes hinnas, kangas nr. 2 oli pisut kallim. Võib muidugi kasutada ka sedasama materjali mis mina proovilappi tehes. Hind umbes sama. Aga mustrilistel jääb huvitavam, sest paeltega mustrit tehes järgiksin kanga mustrit. Aga kui teil on toas vaibal ka mingid lehtede ja taimede kujundid, eks võib neidki paeltega moodustada.Ilma kangamustrita:
Soojemad toonid:
Järgmine tundub pisut hall, tegelikult oli väga hea kukkumisega lumivalge.

No comments: