Friday, October 26, 2007

Minu praegused projektid / My existing projekts

Esimene: kuna meil on kodus remont ja on paigaldatud ka uued aknad, on nüüd vaja ka uusi kardinaid. Lihtsalt poest osta ma ei taha. Peaks ikka midagi erilist ja omanäolist välja nuputama. Taaskasutuspoest leidsin sellised heegeldatud pitsid kardina alla äärde. Ostsin juurde veel heledaid kangaid, paelu ja pitse. Eks seda siis näha ole, mida ma siit valmis nökerdan.
At first: now I am making new curtains because we are working in our house and new windows are bigger. I do'nt want to buy curtains from a shop, because I want to make some original ones for myself.The material I will use is in the photographs.

Teiseks: vaatasin mitu päeva Ameerika lapitöid ja sain sealt kõvasti inspiratsiooni. On töövõtteid, mida Eesti lapitöölised ei kasuta. Näiteks selline siiruviiruline läbi teppimine. Secondly: I looked at some days American patcwork for inspiration, as I like the American style of quilts, because they have a large border with fine-grained embroidery.

Valisin siis hulka materjali välja ja kavandasin töö: keskel aplikatsioontehnikas taim, ümber raamina siis geomeetriliste kujunditega ja Ameerika stiilis läbitepitud serv. Teen vist sellise seinapildi. Materjalide värvid ei ole Ameerikalikud, kuid eelkõige tuleb jääda iseendaks!
I have chosen a lot of fabric, to plan a picture. In the middle of picture is applique of fower. The coloures of materials are not typically American, because Iwant the design to be original and mine.




Kolmandaks: veel on vaja kaks lapitekki läbi teppida. Aga see töö venib väga, sest minu Väike Abiline on mulle igati abiks. Segab niite ja üritab kääridega plehku panna. Õudsalt naljakas ju kui ikka emme last taga kipub ajama, et ära jookse kääridega ja ära haruta niite!
Thirdly: I must finish two quilts, but with my Little Helper it is not very easy. She thinks it is very funny to interfere with her mommy's work.
Ûks tekkidest, mis läbiteppimist ootab, on selline:
This is the one:

No comments: