Wednesday, September 29, 2010

Võrratu tulemus!!!!!!!!!!

Ise ka ei usuks kui oma silmaga poleks näinud!
Sest kujutage ette, ma sain sellisest kraamist, looduslikust sodist, vetikaist ja puusamblikust, hallikasrohelisest parasiidist kõdupuudel nii imearmast mõnuskollast värvi!

Katsetasin selle taimega sest juhtusin nägema ETV või ETV2 pealt vanaaegset saadet "Nipet-näpet". Seal reklaamiti seda vetikasodi kui taime, millele pole mingeid mürgiseid lisandeid vaja lisada, neid vaskvitriole jms. Et tal pidada need peitsid ja kinnitid juba endal sees olema. Kui see nüüd tõesti tõsi on ja värv ka peal püsib, siis on see küll kõige ökom ja tervislikum värvitaim üleüldse! Igal juhul kui ma pärast värvimist teda pesin ja loputasin, ei ajanud ta absoluutselt mingit värvivett kuskilt välja. Ja seda samblasodi polnud ka eriti keeruline lõngade seest välja saada. Märjalt libises enamik ise maha.
Värvimise retsept: taimedega värvimisel pole tegelikult midagi väga keerulist. Palju inffi netist või raamatutest ei leia aga on olemas mõned toredad inimesed, kes sellega tegelevad ja blogisid peavad. Näiteks blogi "Loodusvärvid" (LINK)
Minu mooduse järgi igaüks värvida ei saagi. Mul on nimelt "värvimise masin" ;)
Lugesin nimelt netist kuidas keegi oli värvinõusid hoidnud pikalt sõnnikuhunnikus soojas. Sõnnikuhunnik hoiab ju ühtlast temperatuuri ja hautab nii hautamisnõudes olevat lõnga värvitaimede sees. Kahjuks linki ei tea öelda. Point siis selles, et värvitav lõng on pikalt koos värvitaimedega sobivas soojas temperatuuriga vees.
Sõnnikuhunnikut mul pole. Ega ei tea ka, kas julgekski katsetada. Või hiljem seda tunnistada? Hihii. Minul on aga värvimise masin ehk puuküttega pliit. Mind see ju ei sega kui mul on seal mitu päeva pliidil või pliidiserval (vastavalt kas kütan, küpsetan või ei tee miskit aga pliidiplaat siiski soe) üks pott koos lõngaleotisega.
Vot sedamoodi siis.
Ah jaa. Alguses panen potti küll ainult vee koos taimedega ja keedan korralikult, siis lükkan poti pliidi servale ja ootan kui sisu on pisut jahtunud ja alles siis pistan lõngad vette. Segan ja vaatan ja segan ja vaatan. No et liiga kuuma vette ei tohi panna, lõng hakkab viltuma. No ja siis ta mul on seal, päevake või paar. Aeg ajalt segan ja kontrollin.
Ma ei ole päris kindel aga antud ilus kollane värv tekkis alles siis kui lõng oli leotises haudunud umbes 24 tundi.

Monday, September 27, 2010

Nii, nii

Sügis on käes, ilmad on vihmasemad ja tegemised kolivad katuse alla sooja ahju kõrvale. ;)
Esiteks tegelen praegu päris hoogsalt kõikvõimaliku õmblemisega, põhiliselt muidugi lapitöö aga eks ole muudki.
Lapitöödest valmib praegu riburada pidi aina uusi ja uusi laste tekke, no igas mõõdus ja igas värvis ja igas tehnikas. Aga et mitte päris kinni jääda sinna piilupartide ja kaisumõmmide maale, võtsin käsile ammuse unistuse: ise kanga valmistamise kõikvõimaliku värvimis ja tikkimismeetodite abil (LINK) Eks näeb siis, et kas saan miskit huvitavat või ei saa. Praeguse seisuga võiks öelda, et üht koma teist ikka sealt värvikausist tuleb, ainult kokkukortsutatud materjalide sirgeks triikimine on üsna tüütu. Võtab aega. Need kortsud on kui lollid mehed ilusa naise ümber, mitte ei taha ära minna. ;)
Teine tähtis asi on ka. Üritame oma poolilijäänud remonti jätkata. Keeruline, sest raha ei ole ja mees käib sellisel tööl, et ega tal aega ka eriti pole. Nii et põhirõhk on heal planeerimisel. Ja lootusel. ;) Et ehk ikka õnnestub.

Tasapisi restaureerin mööblit. Alustuseks tegime laste vana tooli korda. Päris armas tuli välja

Tuesday, September 14, 2010

Veebipood

Jälle teen uut veebipoodi. Jälle. Link