Thursday, March 26, 2009

Põrandamängutekk / Play-blanket on the floor

Praegu on mul tegemisel (ja kohe-kohe saab valmis!) põrandamängutekk. Päris vahva tuleb välja mu meelest. Ma arvan, et kui peres on väiksemaid lapsi, saab sihuke tekk päris toredaks mänguks pere keskel. 

Wednesday, March 18, 2009

Beautiful skirt for beautiful girl

Ja nüüd on seelik tirtsul seljas. Ta ise ütles, et ma olen nüüd nukk!
Selja taha panin ühe ilusa lipsu ka.
I am so happy because I have my little daughter! I can make all those frilly pink clothes with flowers, laces and bowknots. Wondreful! I think, this is the most sweetest patchwork skirt ever!

Friday, March 13, 2009

Naistepäevavahetus 2. osa

Siin siis minu tehtud pakk Tiinale. 
Kuna aega nappis, kogu aeg oli keegi haige ja muud tööd kippusid ka kuhjuma (kus on, sinna tuleb, nagu öeldakse) jäin oma tegemistega jänni ja algse idee vahetasin muu vastu. Nimelt kõikse aeg ma ju juurdlesin selle üle, et mis siis täpselt pakki panna. Aga tänu viirustele, mis mind ja mu peret ründasid, jooksis juhe kokku ja meeles oli vaid üks asi: et Tiina ei kujuta ette, et mida peale hakata vilditud kotiga. Olen ta'ga 100% nõus, mina ka ei tea kuhu sellisega minema peaks? 












Aga need mõtted mind kummitasid ja ma mõtlesin, et kui pole kott aga on korv? Ja kui pole vildist vaid on lapitehnikas? Ja kui pole tänavale minekuks vaid on kodune poolelioleva kudumistöö ja lõngakerade hoidmiseks? Et kas siis sobiks? 
Värvid valisin siis tellimuse järgi. Tiinale meeldivad sügisvärvid. Ka kaks kera lõnga sai nendes värvides soetatud. Lõnga ostmine on natuke keeruline mu meelest. Ei tea ju, et kui palju on paras hulk? Et sellest lõngast ikka miskit saaks ka. Aga äkki sobib kinnastele karvaseks mustriks randmele? Ehh?
Noh ja komminööpe ka ja ilusasti kõik roosidega paberisse, et oleks ikka ilus.

Tuesday, March 10, 2009

Naistepäevavahetus 1.osa

Minu jaoks ei ole naistepäevavahetus veel päris lõppenud, sest minu tehtud pakk polegi veel kohale jõudnud vist. See on küll paha aga eks ootame veel pisut. 
Seniks aga räägime pakist, mille mina sain:
 paki tegi mulle Anukuts. Pakis olid vahvad linnud, mis pidada riivatuks tegema (kui seda teada sain, viisin nad kähku laste toast minema!), heegeldatud kott (tore kott, mulle meeldib!), fimost jõehobu (haaknõelaga),  kaks karpi kummikomme ja shokolaad, mänguhiir Vuhvlile (mängis küll sellega, kahjuks ei taibanud pilti teha see hetk) ja 2 pakki valgeid õitsejaid (SINNA)
Aitähh Anukutsile, oli vahva pakk!


Thursday, March 5, 2009

Miskit... / Something...

Praegu hakkab valmima paar järjekordset fotoalbumit hullu lapitöö stiilis. On suuremaid ja on väiksemaid. Paksemaid ja peenemaid. 
Siin on siis paar fotokest ühest sinisest hästi suurest fotoalbumist (mahutab 200 tavasuuruses fotot) Kui kellegil peaks tahtmine tekkima seda albumit või mõnda teist omale saada, st. lasta albumile mingit kindlat teksti näiteks tikkida, andke teada. Enamik neist veel omanikuta. See mul sihukene südant soojendav hobi: crazy quilt ja tikkimine.
Those are albums for photos. I love crazy quilting very much. It is so peaceful job.


Wednesday, March 4, 2009

Mida teha jääkidega? Quiltings job's leftovers

Lapitööd tehes jääb järele palju kangaservi. Alguses viskasin need vist ära aga mingi hetk hakkasin neid koguma ja sedamoodi keradesse kerima. Sellest kraamist saab asjaliku kaltsuvaiba heegeldada. Too vaip on juba paar aastat kasutusel olnud, näe kui hea välja näeb!
Tahtsin ta suuremaks ka teha aga vaibake hakkas lokkima, jäigi siis selline, läbimõõt umbes meeter

Kardinad valmis / Curtains done

Sedamoodu kardinad siis. Mulle hakkasid hirmsasti meeldima need väikesed mustad nööbid, see nööpide rida.
Jääb üle vaid loota, et uuele omanikule ka ikka meeldivad.
Suurt pilti nö. kogu kardinapinnast ma teha ei saanudki. Polnud sellist suurt ruumi. Pildistasin siis detaile: nööbirida ja alumist serva.