Monday, December 22, 2008

Jõulusokid ja jõulukana / Socks and Chicken

Päkapiku sokid













Ja Kaisu-Kana














Eest, tagant ja külje pealt

Sunday, December 14, 2008

Natuke pupukaid / Bugs

 We made some felted bugs. Inside those bugs a' foam rubber and inside legs a' shaggy wires.Me tegime natuke putukaid. Pupukaid nagu mu tütar ütleb. Kuna tundub, et see pudikeel hakkab tasapisi ära kaduma, panen siia kirja mõned naljakamad sõnad.
















Patsid _ taptsid,
 päkapikk _käpakas,
 poiss _puki,
 multikad _pukikad,
 taldrik _kalguti,
 kartul _kakkul,
 piim _piia,
 juust _uuts, 
laps _napsi
liblikas _kibikal
märg _bänga-bänga (aga see väljend on kadunud juba aasta vist) 

Monday, December 8, 2008

Fotoalbum / Album for photos

Lisaks kaartidele valmis ka üks fotoalbum, st. fotoalbumi kaaned.
Tagumine pool on siis kohe eriti pisikestest ruutudest.

Saturday, December 6, 2008

Järvamaa rahvarõivad / National clothes Middle of Estonia

Paide naine ja neiu:Ambla naised, neiud: Käistealase muster:Kraenurgal kahh kena oksake tikitud:Ambla tanu:Järva-Jaani käised: (väga juugend, minu meelest, kas pole?)Jälle Ambla käistealase muster:Veel üks Ambla tanu:Pilistvere naine ja tüdruk:Koeru rõivad:See Koeru tanu püüdis kohe eriti mu pilku. Ma ei tea, värvid või mis... Hea näitus. Ja hea, et me sinna ikka jõudsime. Nüüd mul endal kodus kõik vajalikud värvinäidised olemas, ei saa enam öelda, et kuskilt ei leia materjale, et millised need rõivad täpselt on.

Thursday, December 4, 2008

Ettevalmistused ühe vana töömasina taastamiseks / Hand Quilting on antique frame 1. part

Vist on varem ka sellest juba juttu olnud, et leidsin siia majja kolides pööningult neli taolist hammasratast ja sellise raami nagu järgmistel fotodel näha. Alguses ei olnud õrna aimugi, et misasi see niisugune on aga nüüdseks on asi selge! See on lapiteki teppimise raam! Vanaaegne. Käsitsi teppimise oma loomulikult. Kavatsen selle korda teha, ega seal miskit hullu viga olegi, liivapaberiga üle ja ongi puhas. Ja siis vaid üles panna ja töösse!

I found this frame and those cogwheels in the attic when we 11 years ago move in to this house. In this time I did'nt know that things those are. But now I know! This is old hand quilting frame!!! I'm so happy! And I have a dream to put this frame to job, it means I want to make one little quilt by hand on this frame.

Monday, December 1, 2008

Jõulukaardid / Picture Cards for Christmas


Saingi valmis! Oli tore tegemine. Polegi varem nii pisikesi "lapitekke" teinud. Idee sain Sutsukese blogist. (link blogisse) Mul es' olnud papitükka kodus, sestap disainisin Sutsukese idee ümber ja minu postkaardid on 100 % pestavad. Masinaga kasvõi kui soovi peaks olema. :)  Kaart on kahepoolne, käib kinni nööbikese ja paelast aasaga. Kaardi sees on tasku. Eks sinna saab igasugu kingikraami toppida. Juveele, autode võtmeid (:) ), raha, kingikaarte või siis lihtsalt jõulukaardike koos pisikese shokolaadiga.
Siinkohal pean kiitma meite lapiklubi. Olgugi, et ta on alles suht noor ettevõtmine ja meid pole veel ka eriti massiliselt palju, olen ma lapiklubi vahendusel siiski juba nii mõnegi hea idee saanud ja ka portsu särtsu juurde oma lapitegemistesse. Jääb üle vaid loota, et see netiklubi on kasulik/asjalik ka teistele seal osalejatele. I made some Christmas cards like little quilts. Was fun! I haven't ever tried doing such little quilts like those cards. I got the idea from Sutsuke's blog
The card has two sides and inside this card is little pocket. You may put your present in to this pocket: money, jewels, car keys or just little card with chocolate. Choise is your's.
And I must glorify our quilters webclub.
This club is very young yet and theres not much of us, club members, yet. But I've gotten a lot of interesting ideas allready. And I hope, other club members like this club too!