Saturday, May 1, 2010

Viisu käsitööring


Et kõik ausalt ära rääkida, peaksin ma alustama eelmisest sügisest kui hakkasime Viisus käsitööringi tegema. Päris lahe oli. Oli vaiksemaid päevi mil rahvast oli vähem aga oli ka vägagi rahvarohkeid käsitöötubasid. Kõige lahedam ja meeldejäävam üritus oli vist märgviltimise päev:


Viisu rahvamajas oli meil kasutada terve saunaruum, nii et meil oli kui pisike käsitöökoda kohe! Esimeses ruumis lõiguti porolooni ja teises, pesemisruumis käis paras ladistamine vee ja seebiga.


Arvatavasti kordame märgviltimist kindlasti ka järgmisel aastal. No nii häid tingimusi selleks tööks annab ju otsida! Aga seal oli terve saun pesukarudele vabalt kasutada antud!
Veel katsetasime kõladega paela kududa. Usinamad said omale järjehoidjad:



Loomulikult kulus mitu kooskäimise päeva jõuludeks valmistumiseks:



Proovisime ka kuivviltimist:


Ehteid tegime, loomulikult!


Ja pisikesi kuuseehteid, salakingipakke:




Tikkimist ja pärleid:


Kui nüüd tüdrukud suures kevade hoos ei unusta oma näputööd maikuuks korraks rahvamajja tuua, siis paneme ka näituse üles. Unustasin ju tihtipeale fotoka koju, mul jäi nii mõndagi toredat pildistamata. Vilditud päkapikusussid, aknakaunistuseks pärlitega linnud jne.
Viimaseks tööks aga teeme näituse tarvis ühise seinapildi. Alustasime sellest, et tarisin tundi ühe pooliku ja vana aga muidu heas korras kaltsuvaibatüki.


Ja tegime sellest kambaga päris vahva seinapildi:


Natuke veel munsterdamist ja ongi valmis! Kes tahab lähemalt vaadata ja näpuga katsuda, tulge Viisu rahvamajja kevadnäitusele. Paneme selle 5. mail üles. Ja juunikuus tuleb see vaibake arvatavasti ka Kaaruka külamajja end näitama!

3 comments:

Köögikata said...

Appike, kui ilusad tegemised. Ma tahan ka sinna käsitööringi!!!

isehakanud lillekasvataja said...

Saadan Sulle varsti suviste tegemiste kava, siis äkki leiad aega koos lastega läbi astuda.

Helen said...

IHL. Liigub ringi üks blogiauhind. Kuna tegemist edasiliikuva auhinnaga, siis palun külasta minu blogi ja võta see vastu.