Wednesday, February 6, 2008

Kunstinäitus ehk nostalgia vanadest aegadest

My old paintings.
Siin on pisike kogumik minu noores vabadusepõlves maalitud pildikesi. Ega ma maalimist just kõige paremini osanud aga ega see polegi eriti tähtis. Need on siin nüüd mälestused, nostalgia ja meenutused, sest igal pildil on oma pisike lugu jutustada.
**

Maalitud umbes 8 või 9 aastat tagasi meie kandi metsades vana mahajäetus metsavahi talu juures. Praegu ei ole seal enam neid kuivanud kuuski ega aita. Ka maja, mis tollal veel püsti seisis on kokku vajunud. Ja ka metsa pole sest ümber on lageraiet tehtud. Ilus koht oli, käisime seal jalutamas. Nüüd on seal kuidagi igav ja kõle.







Ülemine on keskkooliaegne gobelään. Järgmine samuti tollest ajast, esimene katsetus õlivärvidega.
Oli tol ajal nagu pisut asja Prangli saarele. Kaluripaadiga sai sinna sõidetud, oli väga huvitav kogemus. Jättis mällu jälje aga nii hästi vist polekski meeles kui poleks piltidele jäädvustanud.
Aga see punane plätserdus on lihtsalt üks punane plätserdus.







Maalitud samuti umbes 8 aastat tagasi. Vana aknaraami sisse. Selline vaatepilt avanes kunagi köögi aknast.






Ka üks vanemaid katsetusi. Maalisin nö. muru.
Karksi-Nuia järvel on poolsaar. Seal sai siis ikka käidud. Lapsena maasikaid korjamas, hiljem päevitamas või kalu püüdmas, niisama hulkumas. Mõnus koht. Vaatan seda pilti ja tolle suve soojus tuleb minu sisse tagasi.







Maalitud samuti umbes 19 aastat tagasi (issver kui vana ma juba olen)
Jõgeva kandis metsas.
Heh, mis mälestused, oi-oi, nalja ikka sai ja seigeldud tol ajal... heh, elagu noorus!






Jääb kah nooruse aegadesse (umbes 19 aastat tagasi, täpselt ei teagi)
Maalitud Tallinna pioneeride maja keldris. Meil oli seal selline skulptuuride kipsi valamise kelder. Täis savikänakaid, kipsikotte, vanu kujusid ja kipsivorme. Kapis rippusid kipsised/savised sinist värvi kitlid. Lõhnas niiskuse ja kipsi järgi.
Me olime noored, verinoored ja maailm koosnes vaid kunstist ja maailm tuli vallutada, muuta, segi peksta ja ilusaks teha. Me olime lennukad.




Lennukad olime jah... lugesime kunstnike elulugusid, haarasime koti või maalikasti selga, sõitsime jumal teab kuhu ja maalisime. Otepääle, Aegviidu kanti, metsa taha ühesõnaga.








Keskkooli aegne üllitis Rocca-al-Mare kandist. Üritasin osaleda mingis maaliringis. Ei tulnud sest osalemisest midagi välja, õpetama hakati, kurat!









2 comments:

Kadakas said...

See aknaraamis pilt on õige vahva - aknaraam taaskasutatud ja samal ajal ka tolleaegne vaade jäädvustatud!

koduperenaine said...

huvitav on meenutada varasemaid aegu millega tegeletud!