Sunday, February 27, 2011

Mitu elevanti mahub ühte sapakasse?

Täpselt nii palju kui ise viitsid neid kohvriga kaasa tarida! Aga enne pead nad muidugi valmis õmblema.
Mul olid siin igasugused toredad ja huvitavad tegemised pooleli, pidid nagu kähku valmis saama aga jäin omadega toppama sest lapsed hankisid omale kuskilt mingi "toreda" viiruse: nohu, köha, virr. Oh jah. Nii et loomingulisemad tegemised kõik pooleli ootamas. Natuke vähem loomingulisem aga see eest eluliselt oluline on haiguseudus virisemishimulistele lastele tegevuse leidmine. Voodis ilusasti teki all nad ju nagunii ei püsi.
Alustuseks on vaja siis tõbist last ehk tema kätt, pliiatsit ja paberit:


Joonistad lapse käe järgi lõike ja märgid ka selle koha kus juba sõrmi saab liigutada. See viimane on selle jaoks, et planeerid elevandi londi sellele joonele.
Selle lihtsa joonise järgi valmistad lõiked. Ülemine rida: 1. selg, 2. kõht koos londi alumise poolega, 3. pea koos londi ülemise poolega ja ülejäänud on kõrvade lõiked


Kõrvade jaoks on vaja kaks poolt. Sisekõrva pool lõika natuke laiem kui väliskõrva oma. Kroogid suurema kõrvalõike niidi-nõela abil teisega samasse suurusesse ja õmbled masinal pooled kokku:



Kõrvad jäävad nagu pisikesed taskukesed. Pööra nad ümber ja mudi näppude vahel ilusaks:


Järgmiseks valmistad esimese poole.



Asetad seljalõike ja esimese poole vastakuti, kõrvad asetad pea õmbluse vahele. Õmbled kinni.


Õmmeldud. Palista alumine äär ja pööra oma elevant ringi. Õmble talle nööpidest silmad. Silmade asendiga saab päris lihtsalt vantidele erinevaid ilmeid:












Ja siin nad on kõrvuti, kaks lõbusat Londistet.




Nii saab palju tsirkust teha.

Sunday, February 6, 2011

Ruudulised ja pirtsakas printsess

Eile õhtul lõpetasin ruudulised vaibad, võtsin nad telgedelt maha, kloppisin tööpuru maha ja sõlmisin otsad.


Esimene on roosaruuduline. Oli tütrele mõeldud vaip. Et roosa ja puha. Teiseks värviks valisin ebamäärase krähmulise pinna. Aga kui vaip valmis sai, ütles Pirsakas Printsess, et tema seda vaipa ei taha! Et see teine värv olla poiste värv! HAAAA! See on ju juba teine vaip, mida ma talle üritan kududa. Esimene oli see südamega, mis on õnneks uue omaniku juba leidnud. Pirtsule ei sobinud too vaip, sest süda vaiba keskel oli punane ja mitte roosa! Vat nii. Tellis, et tema vaip olgu VÄGA ROOSA. Mis iganes see siis ei tähenda. Eks ma mõtlen järgi ja proovin uuesti.
Aga mulle endale see vaip meeldib väga. Ilus on mu meelest. Kahju ainult, et jäi lühikeseks: 95 X 82 cm. Oleks teadnud, et sellest müügivaip tuleb, oleks pikema teinud.



Teine ruuduline on tumedamt tooni ja ka pikem: 134 x 82 cm




Mõnus paks vaip.

Wednesday, February 2, 2011

Sinised tekid poistele.


Pehme ja paks tekk. Koheva olemisega. Läbi tepitud nööpidega.
Tegin kaks fotot. Ülemine on päevavalgusega, alumine hämaras välguga.


Teine tekk on pildiga:



Õhem tekk, tihedalt läbi tepitud. Erinevad tehnikad. Meri, laevad, kalad jne