Tuesday, May 25, 2010

Laste paki vahetus


Sai osa võetud Kullaketrajate foorumis laste paki vahetusest (link)
Meie tegime paki loosi tahtel 3, 5 aastasele poisile, kelle lemmik on võidusõiduauto Matu. Otsustasime, ety see on ikkagi pakivahetus lapselt lapsele. Paki sisu peab enamjaolt ikka teostama siis minu väike 4-aastane tütar. Tegime siis soolataignast 2 autot, kolm auhinna medalit. Lisasime pakki veel ühe ilusa merekarbi, kommi ja ühe vilditud hiire.
Sai vist lapselik pakk küll. Ise olime oma tegemistega rahul küll. Autod jätsime värvimata, las pakisaaja poiss ise värvib!


Friday, May 21, 2010

Kaks kaltsuvaipa


Ilmad on nii palavad, et keskpäeval mujal olla ei saa kui toas kaitsva varju all. Nii saan lõppude lõpuks ka kaks järjekordset kaltsuvaipa siia blogisse arhiveerida.
Esimene, see on siis see "Ilma igasuguse sügavama mõtteta":


Vaiba tagumises otsas katsetasin naastpõime tehnikat. See on see tumehall siki-saki seal helehallil taustal.


Ja teiseks vaip "Klassika"
Selle vaiba juures polegi miskit kommenteerida, et muidu ilus asi.


Wednesday, May 19, 2010

Nagrada

Ma sain Helkarilt autasu! Aitähh! Aga 10 blogi, milledele peaks edasi andma? Oi, ma pean mõtlema kohe.

Viimase aja tegemised


Panin oma telgedele villased lõimelõngad, et katsetada toimse koe tegemist. Lõpptulemusena plaanisin laia salli ehk saledat sõba. ;) 50 cm lai, kuni 1,5 m pikk, suveõhtuks õlgadele.
Toimset kude ei tulnud aga see-eest tuli palju muud! Alguses tuli näiteks kahekordne labane! Ilusasti üks külg kinni, teine lahti. Aga kuna mul oli lõimelõngad seatud mustri järgi (30 valget või halli ja vahel 2 roosat), jäid roosad lõimelõngad vaid ühele poolele. Sellist imelikku mustrit ma ei tahtnud, nii jätkasin katsetustega ja lõpuks hakkas mingi normaalne koemuster ka tulema. Aga toimne see küll pole:


Ülemisel fotol on halli lõngaga üks pool, valgega kudusin tagurpidi. Nii on korraga nii esimene kui tagumine pool näha. Suurem pilt:


See "toimne" jäi mul proovilapiks. Tüdrukule nukusalliks. Paar viga tuli sisse, sellepärast.
Vahepeal sai ka kangakudumise kursus lõpetatud. Teise tööna valmis ruuduline vaip:


Tore topelt kude. Hea pehme. Selle kudumisega sai natuke nalja ka. Alustasin trikotaaziribadega: roosad, kaitsevärvi roheline ja hallikasvalge. Kogemata aga olin liiga vähe materjali kaasa võtnud. Liiga pisikeseks aga ka ei raatsinud proovilappi jätta. Olin ju tütrele lubanud, et ta saab omale roosaruudulise nukuvaiba! Õnneks oli mul kotis kaasas natuke halli ja roosat villast lõnga ja kampsuni all heleroheline T-särk. See pluus oli niikuinii suht vana juba. Nii et lõikusin omal särgi seljast ja kudusin tütrele vaibakese valmis! ;D Ega ma seal kudumas paljas olnud! Ikka kampsun jäi ju selga!
Ja selle "toimse" koe jätsin tsipaks ajaks kõrvale. Tegin hoopis labases koes ruudulise salli. Päris ilus kukkus välja!


Saturday, May 1, 2010

Viisu käsitööring


Et kõik ausalt ära rääkida, peaksin ma alustama eelmisest sügisest kui hakkasime Viisus käsitööringi tegema. Päris lahe oli. Oli vaiksemaid päevi mil rahvast oli vähem aga oli ka vägagi rahvarohkeid käsitöötubasid. Kõige lahedam ja meeldejäävam üritus oli vist märgviltimise päev:


Viisu rahvamajas oli meil kasutada terve saunaruum, nii et meil oli kui pisike käsitöökoda kohe! Esimeses ruumis lõiguti porolooni ja teises, pesemisruumis käis paras ladistamine vee ja seebiga.


Arvatavasti kordame märgviltimist kindlasti ka järgmisel aastal. No nii häid tingimusi selleks tööks annab ju otsida! Aga seal oli terve saun pesukarudele vabalt kasutada antud!
Veel katsetasime kõladega paela kududa. Usinamad said omale järjehoidjad:



Loomulikult kulus mitu kooskäimise päeva jõuludeks valmistumiseks:



Proovisime ka kuivviltimist:


Ehteid tegime, loomulikult!


Ja pisikesi kuuseehteid, salakingipakke:




Tikkimist ja pärleid:


Kui nüüd tüdrukud suures kevade hoos ei unusta oma näputööd maikuuks korraks rahvamajja tuua, siis paneme ka näituse üles. Unustasin ju tihtipeale fotoka koju, mul jäi nii mõndagi toredat pildistamata. Vilditud päkapikusussid, aknakaunistuseks pärlitega linnud jne.
Viimaseks tööks aga teeme näituse tarvis ühise seinapildi. Alustasime sellest, et tarisin tundi ühe pooliku ja vana aga muidu heas korras kaltsuvaibatüki.


Ja tegime sellest kambaga päris vahva seinapildi:


Natuke veel munsterdamist ja ongi valmis! Kes tahab lähemalt vaadata ja näpuga katsuda, tulge Viisu rahvamajja kevadnäitusele. Paneme selle 5. mail üles. Ja juunikuus tuleb see vaibake arvatavasti ka Kaaruka külamajja end näitama!