Wednesday, April 21, 2010

Uued kaltsuvaibaplaanid

Praegu lõpetasin just kaltsuvaiba nimega "Ilma igasuguse sügavama mõtteta." St. täiesti mõttevaba vaip. Mõttetu. Kootud ilma mingi suurelennulise idee ja mustripingutuseta. Lihtsalt, et nagu tuli nii ta tuli. Triibuline. Ebamäärane. Konkreetse mustri vaba. Sobib inimesele, kes ei taha, et tema toas oleks võõraid mõtteid. Võib ise oma mõtted sinna juurde mõelda. Aga vaadata on sellel vaibal küll. Pildid tulevad hiljem, praegu on vaip kangapoomil rullis.
Järgmiseks tuleb vaip "Klassikaline" Noh, sellise mustriga nagu neid palju on ilmas näha. Võrdse pikkusega triibud, iga triibu vahel konkreetse värviga (tumedam) peenem triip, värvid pastelsed. Vähemalt ma arvan, et ma ei hakka seal midagi fantaseerima.
Ja kolmandaks on plaanitud vaip, kus tahaks katsetada keerdpõimet ja naastpõimet. Midagi sellist rohkem linnainimese stiilis.
Vaibakudumine on lahe.

Wednesday, April 14, 2010

Kahekordne kangas


Saigi siis ükspäev jälle kudumas ja kursusel käidud. Mul ei vedanud eriti, olin tsipa tõbine, nii et polnud erilist hasarti. Kudusin oma proovitüki lihtsalt "ära".


Esimesel kümnel sentimeetril ei saanud ma üldse aru, et mida ma seal teen. Näeta ise, serv kõik lahti! Teisel kümnel sain küll asjale pihta juba aga ilus see töö ei olnud. Kvaliteet - NULL! Ja viimasel kümnel sentimeetril sain küll asjale pihta ja vigu ei teinud aga ilus see tükk mul ei tulnud ja sallina teda kasutada kohe kindlasti ei saa.


Teen sellest vist kahh mingi padjakatte või midagi taolist. Aga eks tarkust sai palju juurde. Ehk suvel proovime uuesti sellist kangast. Ehk..

Tuesday, April 6, 2010

Värviplaanid


Tegelikult on mul plaan sel kevadel katsetada pisut taimedega värvimist. Kuna aga maa on esialgu märg-lirtsuv-poriauk, siis lükkasin kõikvõimalike juurikate kaevamise tsuti edasi ja tegin ühe värvimiskatsetuse lihtlabasel kombel poest ostetud värviga (roosa):


Värvimise tehnikast niipalju, et lasin vee vahepeal liiga kuumaks, lõng kippus pisut kokku viltuma. Hiljem oli pisut tüütu kerida.
Tütre tellimisel algatasin oma järgmise aasta kudumisprojekti: eriti hirmnunnud sokid. Kuna ma olen masendavalt aeglane kuduja, tuleb loota ja palvetada, et sokid vähemalt jõuludeks valmis saaks.
Lõng on mul nüüd olemas, mustrikiri ka, järgmisena tuleks õiges suuruses vardad omale hankida. Jajahh, aastane projekt, ega see kerge ole! ;)

Saturday, April 3, 2010

Veel kaks vaipa: "Peotriip" ja "Glumedam"


Mõnus materjal. Tugev aga pehme. Huvitavalt karvane. Palja jala all väga mõnus. Lapsed leidsid ka, et väga mõnusad. Nemad on mul tootekatsetajad.